Personalen berättar

Teknik i all ära – men utan engagerade och kunniga människor blir en teknisk lösning aldrig komplett. Det krävs välutbildade och professionella medarbetare som kan tekniken, och som kan samarbeta! Då blir tekniken suverän.

Umia är en modern och innovativ arbetsgivare. Vi är intresserade av kompetenta och samarbetsinriktade personer inom olika teknikområden. Vi tror stenhårt på samverkan över teknikgränserna, personligt ansvar och att vi ska ha roligt på jobbet i en professionell anda.

Sven-Ola Öberg

Projektledare i Luleå

Sven-Ola Intervju

Hur är det att jobba på Umia?
– Jag trivs, men visst var det en utmaning att ta steget till en nytt företag på orten. Fast det blev en nytändning att byta arbetsgivare efter många år på samma ställe. Det är spännande och utvecklande att få vara med och skapa en ny kultur. Det är kända och duktiga personer i ledningen plus att Umiamodellen var lockande. Och den fungerar verkligen. Det är ju så här man vill jobba. Jag är glad att jag tog steget till Umia.

Hur länge har du varit i branschen?
– Drygt 30 år. Först som rörmontör i 20 år och efter det som arbetsledare. Nu är jag projektledare sedan starten av Umia Nord våren 2015.

Andra synpunkter på jobbet?
– Ganska snabbt märkte jag att det gör skillnad när företagets filosofi går ut på att man ska samarbeta över teknikgränserna. Jag tycker det är trivsamt och det ger en god stämning ute på byggena. Dessutom blir vi effektivare totalt sett. Umiamodellen märks även på fikarasterna. Montörerna sitter lite huller om buller, inte enbart med kollegerna inom sitt eget gebit. Vi har bra med uppdrag i Luleå-området och yrkesskickligt folk vill komma till oss. Jag tror Umiamodellen bidrar till det.