Personalen berättar

Teknik i all ära – men utan engagerade och kunniga människor blir en teknisk lösning aldrig komplett. Det krävs välutbildade och professionella medarbetare som kan tekniken, och som kan samarbeta! Då blir tekniken suverän.

Umia är en modern och innovativ arbetsgivare. Vi är intresserade av kompetenta och samarbetsinriktade personer inom olika teknikområden. Vi tror stenhårt på samverkan över teknikgränserna, personligt ansvar och att vi ska ha roligt på jobbet i en professionell anda.

Tugba Cicek

Installatör rörteknik i Uppsala

tugba

Hur är det att jobba på Umia?
– Jag har varit med sedan Umia Öst drog igång i Uppsala och jag gillar verkligen Umiamodellen, den är smart och rolig. Jobbet blir intressantare när man får inblick i andras teknikområden och det går smidigare om man stöter på problem. Vi är ju på samma lag i Umia, det känns verkligen så. Det tog ett tag att vänja sig, man var så van att alla mest såg till sitt på andra ställen jag jobbat. Men nu är det bara att ringa exempelvis elektrikern ifall en kabelstege sitter i vägen. Då hjälps vi åt att fixa det.

Hur länge har du varit i branschen?

– Jag omskolade mig från jobb inom skolan, så runt 2010 började jag som rörmontör. Först var jag på ett annat företag, sedan fick jag jobb på Umia. Jag gillar att jobba på stora entreprenader där vi är ett team som hjälps åt. Umiamodellen är en jättebra idé och det är kul att få vara med och bygga upp ett nytt företag från grunden.

Andra synpunkter?
– Jag är ju tjej i en mansdominerad bransch, men långsamt håller det på att bli fler kvinnor även här. För oss som är födda på 80-talet är det ingen stor grej, det här med tjej eller kille och vad man håller på med. Från manliga kolleger har jag aldrig fått någon kommentar som har med kön att göra, men det kan komma från annat håll fast väldigt sällan. Jag bryr mig inte. Fler tjejer borde söka sig till den här branschen, för det är verkligen kul och utvecklande.