Personalen berättar

Teknik i all ära – men utan engagerade och kunniga människor blir en teknisk lösning aldrig komplett. Det krävs välutbildade och professionella medarbetare som kan tekniken, och som kan samarbeta! Då blir tekniken suverän.

Umia är en modern och innovativ arbetsgivare. Vi är intresserade av kompetenta och samarbetsinriktade personer inom olika teknikområden. Vi tror stenhårt på samverkan över teknikgränserna, personligt ansvar och att vi ska ha roligt på jobbet i en professionell anda.

Oscar Sundström

Styr- och reglertekniker i Umeå

OSCAR Intervju

Hur är det att jobba på Umia?
– Jämfört med andra ställen märks det att här jobbar vi som i ett lag oavsett teknikområde. Umiamodellen är bland det bästa jag varit med om. Den gör det enklare för oss, särskilt om det strular, för då har man alltid någon att fråga. I den här branschen kan det vara så att en del tekniker kör sitt eget race, men på Umia samarbetar vi. Jag gillar verkligen att jobba på det sättet.

Hur länge har du varit i branschen?

– Jag gick ut skolan 2010 en fredag, började min första arbetsdag måndagen efter. Det här är ett roligt och omväxlande jobb som jag verkligen trivs med. Jag arbetar mest med installation, programmering och driftsättning av ventilation, värme och kylning i olika typer av fastigheter. Varje jobb är en ny utmaning och man får tänka till.

Andra synpunkter på jobbet?
– Det är kul att samarbeta med andra och få lära sig nya saker. Trots att Umia är ett ganska stort företag, så känner jag mig inte som en i mängden. Man får synas, blir informerad och får feed-back, plus att företaget erbjuder utbildningar om man är intresserad av det. Det är viktigt med utbildning, för det händer mycket i den här branschen. Vi har också ett bra lönesystem med bonus och delaktighet för alla oavsett om man är tjänsteman eller tekniker.