Personalen berättar

Teknik i all ära – men utan engagerade och kunniga människor blir en teknisk lösning aldrig komplett. Det krävs välutbildade och professionella medarbetare som kan tekniken, och som kan samarbeta! Då blir tekniken suverän.

Umia är en modern och innovativ arbetsgivare. Vi är intresserade av kompetenta och samarbetsinriktade personer inom olika teknikområden. Vi tror stenhårt på samverkan över teknikgränserna, personligt ansvar och att vi ska ha roligt på jobbet i en professionell anda.

Linda Josér

Elektriker i Umeå

Linda Intervju

Hur är det att jobba på Umia?
– Jag trivs kanonbra. Här hjälps vi åt över teknikgränserna och det finns alltid någon att fråga, vilket är utvecklande för mig som fortfarande är ganska ny i branschen. Vi har kul på jobbet.

Hur länge har du varit i branschen?
– Sedan 2011. Förr jobbade jag bland annat i kassan på Ica, men jag har alltid varit teknikintresserad så jag bestämde mig för en utbildning till en bransch som verkar behöva folk hela tiden.

Andra synpunkter på jobbet?
– Många undrar hur det är att vara tjej i den här branschen. Jag får frågan rätt ofta, men tar inte illa upp för det, för den ställs oftast på ett positivt sätt ”Varför är det inte fler tjejer?”. Det undrar jag också faktiskt, för det är så synd att många kanske inte ens tänker tanken eller tror att man inte klarar av det. Jag tycker det är en myt att det är grabbigt och rått på byggena, tvärtom tycker jag det är en juste och trevlig stämning. Dessutom är det ett intressant och omväxlande jobb. Jag tycker fler både killar och tjejer ska våga välja ett hantverksjobb. Får man sen jobba på Umia är det bara att gratulera!