5 oktober • 2018 • Stockholm • Uppsala

Umia Öst på Arlanda och i Märsta

Brage förskola beräknas inflyttningsklar 2020.  Illustration: TOL arkitekter.

 

Umia Öst i Uppsala noterar en stark vår och höst, med ett flertal nya uppdrag, bland annat en ny förskola i Märsta och ett hotell i Arlanda.

– Vi har funnits i Uppsala mindre än två år, men är redan runt 90 anställda och har en stabil tillväxt, säger Per-Olov Pettersson, ny vd sedan maj 2018. Siktet är inställt på att växa ytterligare, men i lagom takt.

– Vi har haft en väldigt god ”hit-rate” den senaste tiden och tagit hem 65 procent av lämnade offerter. Det känns som ett kvitto på att vi jobbar rätt. Jag tror marknaden i Uppsala lärt känna oss och vårt sätt att arbeta. Vi behöver inte förklara vilka vi är varje gång längre. Med Timmy Carlsson som ny verksamhetschef fläktteknik, är ledningsgruppen dessutom komplett och det ger stabilitet. Timmy kommer från egna led där han verkat som både kalkylator och entreprenadingenjör, säger P-O Pettersson.

Av de större uppdragen i höst kan nämnas Alma storkök i Uppsala (lokaler för utbildning), ombyggnad av Industrihus kontorslokaler i kvarteret Kölen samt Long Stay Hotel som uppförs på ett våningsplan i Flight Academy-huset vid Arlanda flygplats.

Umia Öst ska även leverera installationer i nybygget av Brage förskola i Märsta med plats för 170 barn. Brage förskola är en miljösatsning som ska klara energikraven för internationell passivhusstandard. Den ska även uppfylla kriterier för Miljöbyggnad Silver, vilket ställer höga krav på bland annat ventilation och andra installationer.

Förutom nybyggen och renoveringar är Umia också en växande aktör inom teknisk service.

– Rutinerade verksamhetschefen Tommy Northun leder serviceavdelningen tillsammans med en serviceledare och deras erfarenhet tillsammans med kunniga servicetekniker betyder mycket för utvecklingen. Vi får in uppdrag hela tiden och satsar på att bygga ut den sidan ännu mer.