2 maj • 2020

Umia Innovation bildar lokalt bolag i Skellefteå

Nu är det klart att konsultbolaget Umia Innovation Skellefteå AB etableras med två lokala delägare. Välkände näringslivsprofilen Staffan Larsson lämnar sin post som Site Manager för Brokk och blir delägare och vd för det växande konsultbolaget.

Henrik Palmlöf, delägare (t.v.), och Staffan Larsson, vd och delägare för Umia Innovation Skellefteå.

– Umia Innovation jobbar för att skapa bättre förutsättningar för företag och verksamheter i Sverige att lyckas. Vi jobbar med hjälp till självhjälp, utveckling av verksamheter och personer. Att få göra detta lokalt i Skellefteå känns otroligt spännande med tanke på den potential som finns i regionen, säger Staffan Larsson.

  • Lokala delägare

Just nu har Umia Innovation runt 10 medarbetare i Skellefteå. Siktet är inställt på att vara 25-30 personer inom något år. Staffan Larsson har redan börjat nya jobbet. Den andra lokala delägaren är Henrik Palmlöf, senior konsult, som funnits med i bolaget sedan starten.

– Vi har en stark tillväxt i Skellefteåregionen som lagt grunden för nästa steg. I rådande orostider kan vi också bidra med erfarenhet och långsiktig strategi, inte minst genom Staffan som varit med länge, säger Jonas Jonsson, vd för Umia Innovation Sweden AB.

  • Vuxit snabbt

– Staffan och Henrik delar vår passion att förbättra kundernas konkurrenskraft, och de har goda kunskaper om Skellefteåregionens näringsliv. Vi tror på lokal närvaro, lokalt engagemang och erfarenhet av de lokala förutsättningarna. Det är därför vi väljer att skapa lokala bolag som jobbar enligt våra principer på sin marknad och samtidigt har tillgång till den samlade kompetensen i hela koncernen, säger Jonas Jonsson.

På mindre än ett år har nystartade Umia Innovation blivit närmare 40 anställda i landet och ytterligare rekrytering pågår i Skellefteå, Umeå och Göteborg. Bolaget levererar avancerad rådgivning och konsultstöd inom företagsutveckling, teknik och ledarskap. Företaget är en del av koncernbolaget Umia Sweden AB, som har drygt 850 anställda och finns med lokalägda bolag från Luleå i norr till Trelleborg i söder.

  • Viktigt med lokal förankring

Det lokala delägandet är en viktig princip i Umias filosofi. Devisen för Umia Innovation är Processer – Teknik – Ledarskap, där fokus ligger på helheten och slutresultatet.

– Jag gillar Umias statement: ”Med gott ledarskap och effektiv organisation blir den smarta tekniken komplett”. Det är trots allt människorna som är viktigast och vi kan bidra med expertkunskap och erfarenhet genom våra konsulter inom ett flertal specialistområden, säger Staffan Larsson som har bred erfarenhet från både praktiskt arbete som tekniker och sedan länge i olika ledande positioner inom tillverkningsindustrin lokalt, nationellt och internationellt.