2 april • 2018 • Malmö • Trelleborg

Från noll till trettio på ett år

Umia Trelleborg AB öppnade för knappt ett år sedan. Utvecklingen pekar rakt uppåt. I dagarna passerar man 30 anställda i Trelleborg och siktet är inställt på att vara runt 50 inom ett år.

– Vi har fått ett jättefint mottagande med flera stora entreprenader plus kontrakt på servicesidan som vi också satsar hårt på. Just nu behöver vi anställa ännu fler medarbetare, säger vd och verksamhetschef Patric Halldén.

Umia Trelleborg har tre lokala delägare som också är aktiva i den dagliga driften som verksamhetschefer. På bilden fr.v: Johan Andersson (rör), Ulf Berggren (fläkt) och Patric Halldén (el). I området kring Trelleborg jobbar Umia bl.a. i stora projekt som Vannhögs- och Lillevångsskolan, 150 nya lägenheter i Vellinge Park och äldreboendet Roos Park i Staffanstorp.

– Nyckeln till framgången är att vi anställt bra personer plus att vår samarbetsfilosofi är populär både hos personalen och våra kunder, säger Patric Halldén.

Förutom på nybyggen och renoveringar är Umia också en växande aktör inom teknisk service.

– Vi hårdsatsar på service och underhåll för att hjälpa kunderna med en effektiviserad drift. Det finns pengar att spara på att sköta sin energianläggning så att alla olika delar samspelar på bästa sätt. Det är bra både för miljön och plånboken.