Nyheter

21 oktober • 2021

Umia Innovation nära toppen bland landets konsultbolag

Snabbväxande konsultbolaget Umia Innovation tar jättekliv i sin tillväxt.
I den årliga Konsultkollen, som jämför mer än 250 konsultbolag i landet, placerar sig Umia Innovation på andra plats vad gäller omsättningstillväxt (+97,5 procent) och ökat antal medarbetare (+56,5 procent).

Företaget startades för bara två år sedan av (fr.v. på bilden) Jonas Jonsson, Daniel Palmlöf, Mats Olsson och Mikael Sjödin. I dagarna närmar man sig 70 anställda totalt på sina kontor i Umeå och Skellefteå.

– Det känns fantastiskt att vår idé slagit så väl ut och att marknaden i landets norra region tagit emot oss med öppna armar, plus att så många duktiga konsulter söker sig till oss, säger Jonas Jonsson, koncern-vd.

  • Frihet under ansvar

– Vi satsar mycket på personalen med tillit, flexibilitet och ger medarbetarna mycket eget ansvar i projekten och gentemot våra kunder.

Umia Innovation fokuserar främst på växande företag och organisationer i norra Sverige. Bland kunderna finns BAE Systems, Northvolt, Cytiva, Komatsu, Rototilt, Termo Fisher, Boliden och Apoteksbolaget med flera.

– Vi kan de regionala förutsättningarna och har lösningar för en global marknad. Vår grundidé är att se till helheten och att människor utvecklas i samklang med spetsteknik och avancerade systemlösningar. Processer, teknik och ledarskap är våra ledord, och jag tror att kunderna gillar bredden i vårt erbjudande, säger Jonas Jonsson.

  • Kan växa mer

Umia Innovation startades i Umeå av Jonas Jonsson, Mikael Sjödin, Mats Olsson och Daniel Palmlöf. Ganska snart etablerade man sig även i Skellefteå och ytterligare expansion kan vara på gång.

– Pandemin blev bara ett litet hack i kurvan för en del av marknaden, så utvecklingen i regionen är fortsatt kraftfull och tilltagande. Efterfrågan på våra tjänster är stor, så vi rustar oss för att motsvara förväntningarna. Vi har planer för nästa steg, säger Jonas Jonsson.

Konsultkollen publiceras varje år av kompetensföretaget Cinode. Där jämförs över 250 konsultbolag med mer än 15 anställda.

Läs mer på www.cinode.com/konsultkollen >

Läs mer om Umia Innovations tjänster >