Nyheter

5 oktober • 2018 • Stockholm • Uppsala

Umia Öst på Arlanda och i Märsta

Brage förskola beräknas inflyttningsklar 2020.  Illustration: TOL arkitekter.

 

Umia Öst i Uppsala noterar en stark vår och höst, med ett flertal nya uppdrag, bland annat en ny förskola i Märsta och ett hotell i Arlanda.

– Vi har funnits i Uppsala mindre än två år, men är redan runt 90 anställda och har en stabil tillväxt, säger Per-Olov Pettersson, ny vd sedan maj 2018. Siktet är inställt på att växa ytterligare, men i lagom takt.

– Vi har haft en väldigt god ”hit-rate” den senaste tiden och tagit hem 65 procent av lämnade offerter. Det känns som ett kvitto på att vi jobbar rätt. Jag tror marknaden i Uppsala lärt känna oss och vårt sätt att arbeta. Vi behöver inte förklara vilka vi är varje gång längre. Med Timmy Carlsson som ny verksamhetschef fläktteknik, är ledningsgruppen dessutom komplett och det ger stabilitet. Timmy kommer från egna led där han verkat som både kalkylator och entreprenadingenjör, säger P-O Pettersson.

Av de större uppdragen i höst kan nämnas Alma storkök i Uppsala (lokaler för utbildning), ombyggnad av Industrihus kontorslokaler i kvarteret Kölen samt Long Stay Hotel som uppförs på ett våningsplan i Flight Academy-huset vid Arlanda flygplats.

Umia Öst ska även leverera installationer i nybygget av Brage förskola i Märsta med plats för 170 barn. Brage förskola är en miljösatsning som ska klara energikraven för internationell passivhusstandard. Den ska även uppfylla kriterier för Miljöbyggnad Silver, vilket ställer höga krav på bland annat ventilation och andra installationer.

Förutom nybyggen och renoveringar är Umia också en växande aktör inom teknisk service.

– Rutinerade verksamhetschefen Tommy Northun leder serviceavdelningen tillsammans med en serviceledare och deras erfarenhet tillsammans med kunniga servicetekniker betyder mycket för utvecklingen. Vi får in uppdrag hela tiden och satsar på att bygga ut den sidan ännu mer.

 

 

1 oktober • 2018 • Luleå • Skellefteå • Umeå

Installerar i nya Floraskolan

 

Floraskolan. Illustration: MAF Arkitektkontor

Umia Skellefteå AB startades för knappt två år sedan. Man har gått från noll till 40 anställda och nyligen blev det klart med den hittills största ordern: Floraskolan och Florahallen.

– Vi har fått ett fantastiskt gott mottagande här i Skellefteå även om namnet Umia var ett litet frågetecken från början, säger vd och verksamhetschef Fredrik Kandel med ett leende.

Efter det första årets komma-igång-fas, är Umia Skellefteå numera en väletablerad aktör i norra länsdelen, där det fortfarande handlar om att nyanställa fler personer. Nyligen fick man klart med sitt hittills största uppdrag: kommunens stora skol- och idrottshallsprojekt på Morön, Floraskolan i fyra plan (klasserna F-9), en idrottshall och en friidrottshall. Projektet beräknas klart till terminsstarten 2020. Huvudentreprenörer är NCC och Fastec.

– Det är förstås ett stort förtroende och känns som ett kvitto på att vi jobbar rätt. Det händer mycket i Skellefteå och vi har en bra bredd på uppdragen, dels lägenheter, dels företags- och industriuppdrag, säger Fredrik Kandel i Skellefteå.

Förutom nybyggen och renoveringar är Umia också en växande aktör inom teknisk service.

– Servicesidan fungerar jättebra under Jörgen Marklunds ledning. Det trillar in uppdrag hela tiden och vi har också fått klart med ett 4-årigt avtal med Skelleftebostäder.