Nyheter

28 mars • 2018 • Stockholm • Uppsala

Installerar i Gränbystadens nya biograf

Uppsala växer så det knakar. Antalet invånare ökar med nio procent per år och marknadstillväxten ligger på 15 procent. Gränbystaden är en av de mest expansiva delarna av Uppsala och troligen helt integrerad med Uppsalas innerstad inom några år. Här uppför fastighetsbolaget Atrium Ljungberg ytterligare ett handelsområde för nöje, mat och handel.

I den södra utbyggnaden av Gränbystadens galleria bygger Nordisk Film Biografen Södra med fem salonger plus en lounge samt personalutrymmen. Umia Öst har generalentreprenaden för ventilation, VS och el, ett uppdrag som redan är igång och beräknas vara klart i slutet av september 2018.

Nybyggnaderna i Gränbystaden kommer att vara BREEAM-certifierade, vilket betyder att ett antal miljöaspekter beaktas ur ett helhetsperspektiv i byggskede, förvaltning, drift och existens.

27 mars • 2018 • Malmö • Trelleborg

Ledartrion klar hos Umia Trelleborg

Sedan en tid tillbaka är Ulf Berggren delägare och verksamhetschef Fläktteknik för Umia Trelleborg AB. Därmed består ledartrion av Patric Halldén, Johan Andersson och Ulf Berggren.

  Ulf Berggren (bilden) är en välkänd branschprofil, med 25 års erfarenhet. Närmast kommer han från egna företaget UB Montage, där han jobbat 18 år som installatör med uppdrag i både stora och små entreprenader. Han har även arbetat som installatör på Skanska samt också varit kalkylator under några år.

– Det var samarbetstänket hos Umia som lockade. Jag känner mig verkligen välkommen och gillar vi-känslan inom företaget. Umiamodellen är ett smart och modernt arbetssätt som gynnar alla inblandade, både kunder och anställda. Med några månader i företaget ser jag att det funkar och det är verkligen kul att få vara del i ett nytänkande i den här branschen, säger Ulf Berggren.

1 mars • 2018 • Skellefteå • Umeå

Installerar i Skellefteås nya P-hus

För lite drygt ett år sedan öppnade Umia Skellefteå AB. Utvecklingen pekar rakt uppåt.

– Vi satte målet att vara 30 anställda inom ett år. Det är redan passerat och vi har fått ett fantastiskt gott mottagande, med uppdrag åt alla stora aktörer och en fortsatt god orderstock, säger vd Fredrik Kandel.

Nyligen fick man klart med sitt hittills största uppdrag – nya P-huset på Strömsör i centrala stan på uppdrag av huvudentreprenören Lemminkäinen.

– Kul att få förtroende på ett av de större byggena i trakten. Det händer mycket i Skellefteå nu och vi är med både där det byggs lägenheter och på företags- och industriuppdrag, säger Fredrik Kandel.

Förutom på nybyggen och renoveringar är Umia Skellefteå också en växande aktör inom teknisk service.

– Vi anställde rutinerade och välkände Jörgen Marklund som serviceledare och hans erfarenhet betyder mycket för utvecklingen av vår serviceavdelning. Det trillar in uppdrag hela tiden och vi satsar på att bygga ut den sidan ännu mer, så det kan bli fråga om fler nyanställningar.

– En trevlig och viktig detalj är att i stort sett alla entreprenader har varit totalentreprenader, alltså att alla teknikområden ingår. Umiamodellen betyder att vi samarbetar över teknikgränserna, vilket är ganska ovanligt i branschen. Men det är vår filosofi och den möter många positiva reaktioner hos kunderna, säger Fredrik Kandel.