Nyheter

9 september • 2016 • Luleå • Malmö • Skellefteå • sprinklet • Stockholm • Umeå • Uppsala

Ny lokal VD för Umia i Umeå

I början av september tillträdde Ingemar Sjöström som ny lokal VD för Umia i Umeå.
– I takt med att Umia-koncernen expanderar på flera orter runt om i landet, krävs ett stort engagemang och fokus på detta från oss i koncernledningen. Därför är det ett naturligt steg att det lokala och ursprungliga Umia-bolaget får en ny VD med uppdraget att leda verksamheten i Umeå-området, säger Martin Hörnquist en av Umias grundare och tidigare Umeå-VD, som nu alltså helt ska fokusera på sitt uppdrag som VD för koncernbolaget Umia Sweden AB.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Ingemar. Han kan branschen och vet hur man leder komplexa organisationer. Säkert har han också bra idéer på hur företaget bygger vidare på Umiamodellen och kan utveckla nya energioptimeringsprojekt och långsiktiga servicemodeller, säger Martin Hörnquist.

 

Ingemar.sjöström.liggande.Umia-personal-2016-7232

Ingemar Sjöström (bilden) är 48 år och har lång erfarenhet från ledande befattningar i energibranschen. Närmast kommer han från ett VD-uppdrag i Stockholm hos Francks kylindustri. Dessförinnan var han Branch Manager i 11 år för Johnson Controls/York, ett globalt företag som levererar produkter och tjänster för fastighetsautomation och kyla. Han har även arbetat på Teknikinstallationer och hos ventilationsföretag som Isenta och ABB Fläkt.

– Efter fem år i Stockholm, känns det bra att komma hem till Umeå-trakten igen, säger Ingemar Sjöström. I grunden är jag en norrlänning som trivs i skog och mark på fritiden och att arbeta med professionella människor i jobbet. Umia har gjort en fantastisk resa och är verkligen en snackis i branschen.

– Som energi- och miljöentusiast brinner jag för att fortsätta utveckla det smarta, energibesparande och vägvinnande koncept som företaget och medarbetarna byggt upp. Umia har ett stort förtroende hos kunderna som vi ska vårda. Vi är ett teknikföretag, men bakom tekniken står kunniga och proffsiga människor som kan samarbeta. Det tror jag är nyckeln till Umias framgång.

2 september • 2016 • Luleå • Malmö • Skellefteå • Stockholm • Umeå • Uppsala

Umia etablerar i Skellefteå

Umias expansion i Sverige fortsätter. Hösten 2016 är det Skellefteå som står på tur för etablering och redan nu söker vi kunniga medarbetare. Inom ett år räknar Umia med att vara ca 40 medarbetare i norra Västerbotten. Sedan företaget bildades 2010 har lokal verksamhet startats i Umeå, Luleå, Uppsala, Malmö, Stockholm och nu alltså även i Skellefteå.

– Skellefteå-området är mycket intressant och passar vår arbetsmetodik. Expansionen i landet går enligt plan och det visar sig att Umiamodellen uppskattas av både kunder och medarbetare. Hög kompetens och samverkan över teknikgränserna för att leverera de mest optimala teknik- och energilösningarna, är vårt stora framgångsrecept, säger Martin Hörnquist vd för Umia Sweden AB.

Umias unika arbetsmetodik Umiamodellen, har blivit en succé på de orter man etablerat sig. Företaget startades i Umeå och på sex år har man vuxit från fyra personer till över 300 anställda runt om i landet och mer än 300 miljoner kronor i omsättning. När man etablerat sig på nya orter har orderingången snabbt tagit fart även där.

– Engagerade och branschkunniga delägare som är operativa i de lokala bolagen är grunden i verksamheten. Det viktigaste för oss när vi går in på en ny marknad, är att hitta rätt nyckelpersoner och delägare som inser kraften i vår arbetsmetodik, säger Martin Hörnquist.