Nyheter

19 februari • 2016 • Luleå • Malmö • Umeå • Uppsala

Umia etablerar i Malmö

Umia fortsätter expandera i Sverige. Under våren 2016 öppnas ett dotterbolag i det expansiva Malmö-området. Umias unika arbetsmetodik, Umiamodellen, är redan en succé i Norrland, där man på fem år gått från fyra personer till över 200 anställda och närmare 300 miljoner kronor i omsättning. Nu finns företaget med lokalt delägarskap i Umeå, Luleå, Uppsala och snart alltså Malmö.

– Malmö-regionen är mycket intressant och passar vår arbetsmetodik och satsning på lokala delägare. Det känns inspirerande att etablera sig även i södra Sverige, säger Martin Hörnquist vd för Umia Sweden AB. Expansionen går enligt plan och det visar sig att Umiamodellen uppskattas av både kunder och medarbetare. Hög kompetens och att samverka över teknikgränserna för att leverera de mest optimala teknik- och energilösningarna är vårt stora framgångsrecept.

15 februari • 2016 • Luleå • Malmö • Umeå • Uppsala

Umia passerade 200-strecket

Umia fortsätter växa. Sedan slutet av januari är vi mer än 200 anställda i företaget. Just nu välkomnar vi nya duktiga medarbetare i stort sett varje vecka eftersom Umia växer på alla våra orter – och fler är på gång.

12 februari • 2016 • Luleå

Helmer viktig för landslaget

Helmer Johansson, elmontör hos Umia Nord i Luleå, har utsetts till årets talang inom kanotpolo. På fritiden är Helmer en av nyckelspelarna i Luleå kanotpoloförening Isbrytarna. Han var en viktig kugge när laget vann SM-guld 2015. Helmer var också en av landslagets bästa spelare under EM. Läs mer på Kuriren

11 februari • 2016 • Umeå

Umia söker erfarna elmontörer

Vi söker fler elmontörer med erfarenhet till Umia i Umeå. Kontakta Peter Grönlund, Verksamhetschef Elteknik, tel: 070-418 81 58, e-post: peter@umia.se. Läs mer under Jobba här.

9 februari • 2016 • Umeå

Umeå Centralstation renoveras

Stationshuset vid Umeå C, även kallat gamla järnvägsstationen, ska renoveras. Byggnaden Umeå Centralstation ritades av arkitekt Folke Zettervall och uppfördes 1895-1896 inför dragningen av järnvägsspår från Vännäs till Umeå. Stationshuset är byggnadsminnesförklarat. Renovering samt ombyggnation omfattar ankomsthallen och kontorsvåningar i två plan. Start i februari, beräknas klart maj 2016.

8 februari • 2016 • Umeå

Musikaliskt uppdrag i Umeå

Umia installerar på Norrlandsoperan i Umeå. Det handlar bl.a. om ett antal arbetsmiljöåtgärder. Partneringuppdrag. Start våren 2016, beräknat klart hösten 2016. Byggherre är Umeå kommun. Huvudentreprenör, PEAB.

5 februari • 2016 • Umeå

Effektbelysning på reningsanläggning

Umia har uppdraget att installera effektbelysning hos Vakin (tidigare UMEVA), dvs Umeåregionens nybildade företag som är experter på vattenrening, bra avlopp och effektiv avfallshantering. Uppdraget startar i mars, ska vara klart i maj.

4 februari • 2016 • Umeå

Umia servar hos Trollbacken

Riksbyggens bostadsrättsförening Trollbacken i Umeå väljer att anlita Umia som service-entreprenör. Ett nytt serviceavtal har skrivits mellan Umia och BRF Trollbacken. Föreningen består av 156 lägenheter i olika storlekar. Serviceavtalet avser undercentraler/värmeanläggningar.

2 februari • 2016 • Umeå

Radhusområde på Tavleliden

Myresjöhus bygger 22 moderna radhus i bostadsrättsformat på Tavleliden i Umeå, nära Nydalasjön. Etapp 2 startar i april 2016, beräknat klart våren 2017. Umia installerar.